Chleb
0,150
kg
Rukola
0,02
kg
Krem balsamiczny
0,04
kg
Ser grana padano
0,05
kg
Szpinak
0,05
kg
Ser gorgonzola
0,035
kg
Śmietanka 30%
0,15
l
Pomidory concase
0,05
kg
Czosnek
0,005
kg
Pesto bazyliowe
0,01
kg
Oliwa z oliwek
0,02
l
Oliwki czarne
0,05
kg
Kapary
0,05
kg
Anchois
0,05
kg
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Bruschetta z tapenadą: oliwki czarne, kapary, anchois I oliwę z oliwek miksujemy w blenderze na gładką masę I wykładamy na grillowaną połówkę pieczywa
Bruschetta z pomidorkami: pomidorki bez skórki I czosnek kroimy na drobną kosteczkę, mieszamy z pesto bazyliowym I oliwą z oliwek. Następnie wykładamy na grillowną połowkę chleba
Bruszchetta ze szpinakiem I grogonzolą: do rondelka wlewamy śmietankę i wrzucamy gorgonzolę, dodajemy szpinak, redukujmey do uzyskania gęstej masy. Następnie wykładamy na grillowaną połówkę pieczywa.
Na środku talerza kładziemy rukolę, na niej wcześniej przygotowane grzanki, które posypujemy serem grana padano.