BRUSCHETTA TRE MODI

Coś lekkiego

Chleb

0,150

kg

Rukola

0,02

kg

Krem balsamiczny

0,04

kg

Ser grana padano

0,05

kg

Szpinak

0,05

kg

Ser gorgonzola

0,035

kg

Śmietanka 30%

0,15

l

Pomidory concase

0,05

kg

Czosnek

0,005

kg

Pesto bazyliowe

0,01

kg

Oliwa z oliwek

0,02

l

Oliwki czarne

0,05

kg

Kapary

0,05

kg

Anchois

0,05

kg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Bruschetta z tapenadą: oliwki czarne, kapary, anchois I oliwę z oliwek miksujemy w blenderze na gładką masę I wykładamy na grillowaną połówkę pieczywa 

Bruschetta z pomidorkami: pomidorki bez skórki I czosnek kroimy na drobną kosteczkę, mieszamy z pesto bazyliowym I oliwą z oliwek. Następnie wykładamy na grillowną połowkę chleba 

Bruszchetta ze szpinakiem I grogonzolą: do rondelka wlewamy śmietankę i wrzucamy gorgonzolę, dodajemy szpinak, redukujmey do uzyskania gęstej masy. Następnie wykładamy na grillowaną połówkę pieczywa. 

Na środku talerza kładziemy rukolę, na niej wcześniej przygotowane grzanki, które posypujemy serem grana padano.