BUŁA MARCELLO

Dania główne

Mały paluch burgerowy

1

szt.

Frytki z batatów

0,15

kg

Kapusta biała

0,05

kg

Krewetki

0,15

kg

Czerowna cebula piklowana

0,01

kg

Sos bbq

0,04

kg

Sos bbq z chipotle

0,08

kg

Sos unagi

0,01

kg

Tempura

0,08

kg

Pietruszka

0,001

kg

Majonez wędzony

10g

G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Bułkę podgrzewamy na płycie grillowej. Przekrajamy wzdłuż od góry na pół (tak aby się nie rozpadła).  Krewetki bez ogonków, nacinamy wzdłuż i prostujemy. Obtaczamy w mące, następnie w tempurze i wrzucamy na rozgrzaną fryturę. Podgrzaną bułkę w środku smarujemy sosem BBQ z chipotle. Następnie po kolei układamy warstwy: kapusta, polewamy sosem unagi, układamy krewetki,doty z majo wędzonego, marynowaną czerwoną cebulę, dekorujemy pietruszką. Serwujemy tj na zdjęciu, w sosjerce podajemy sos BBQ