BURGER VEGE 

Dania główne

Bułka burgerowa czarna

1

szt.

Frytki z batata

0,15

kg

Pieczarka portobello

0,13

kg

Jarmuż

0,04

kg

Biała kapusta

0,03

kg

Pasta miso

0,007

kg

Olej czosnkowy

0,005

l

Sos majonezowo wędzony

0,08

kg

Sos tatarski

0,04

kg

Sos unagi

0,01

kg

Tempura

0,08

kg

Piklowana marchewka

0,08

kg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarke portobello marynujemy w mieszance wody z pastą miso. Jarmuż mieszamy z olejem czosnkowym I wygniatamy, tak aby cały przeszedł smakiem. Bułkę podgrzewamy na płycie grillowej. Marynowaną pieczarkę, osuszamy z marynaty, obtaczamy w tempurze, następnie smażymy w fryturze. Gotowe składniki ukladamy w następującej kolejności: dół i górę bułki smarujemy sosem majonezowo-wędzonym, układamy szatkowaną kapustę, polewamy unagi, piklowaną marchewkę, jarmuż, panierowaną pieczarkę, polewamy unagi, układamy kolejną warstwę kapusty, zamykamy bułką. Całość przebijamy wykałaczką i podajemy tj na zdjęciu