Bułka burgerowa czarna
1
szt.
Frytki z batata
0,15
kg
Pieczarka portobello
0,13
kg
Jarmuż
0,04
kg
Biała kapusta
0,03
kg
Pasta miso
0,007
kg
Olej czosnkowy
0,005
l
Sos majonezowo wędzony
0,08
kg
Sos tatarski
0,04
kg
Sos unagi
0,01
kg
Tempura
0,08
kg
Piklowana marchewka
0,08
kg
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pieczarke portobello marynujemy w mieszance wody z pastą miso. Jarmuż mieszamy z olejem czosnkowym I wygniatamy, tak aby cały przeszedł smakiem. Bułkę podgrzewamy na płycie grillowej. Marynowaną pieczarkę, osuszamy z marynaty, obtaczamy w tempurze, następnie smażymy w fryturze. Gotowe składniki ukladamy w następującej kolejności: dół i górę bułki smarujemy sosem majonezowo-wędzonym, układamy szatkowaną kapustę, polewamy unagi, piklowaną marchewkę, jarmuż, panierowaną pieczarkę, polewamy unagi, układamy kolejną warstwę kapusty, zamykamy bułką. Całość przebijamy wykałaczką i podajemy tj na zdjęciu