BURRATA E POMODORINI 

Sałatki

Pomidorki koktajlowe czerwone i żołte ( po 9 szt)

0,1

kg

Bazylia

0,001

kg

Ser buratta

0,125

kg

Sos unagi

0,02

l

Bułka burgerowa – paluch

0,5

szt.

Oliwa czosnkowa

0,01

l

Pomidor żółty

0,1

kg

Pieprz mielony czarny

0,001

kg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pomidorki koktajlowe mieszamy z oliwą i opalamy palnikiem. Żółtego pomidora kroimy w kostkę, wykładamy na pomidorki koktajlowe, polewamy sosem unagi i olejem czosnkowym.

Z bułki burgerowej robimy trzy grzanki tj na zdjęciu. Burrate wykładamy na pomidory, dlikatnie posypujemy świeżo mielonym pieprzem, układamy grzanki tj na zdjęciu. Dekorujemy bazylią.