FISH & CHIPS

Dania główne

Dorsz

0,13

kg

Ziemniak grillowy na chipsy

0,06

kg

Tempura

0,1

kg

Mąka szymanowska

0,02

kg

Sos tatarski

0,04

kg

Cytryna

ćwierć

1/4

Koperek

0,001

KG

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

Filet z dorsza porcjujemy po 130g. Gotową rybę obtaczamy w mące, następnie w tempurze, wrzucamy do frytury rozgrzanej do 190 stopni. Ziemniaka kroimy w cienkie plastry na chipsy, płuczemy w zimnej wodzie, oszuszamy i wrzucamy do frytury rozgrzanej do 170 stopni. 

Sos tatarski podajemy w sosjerce, resztę składników tj na zdjęciu.  

Fish Batter – 330 ml Piwa alkoholowego Peroni, 330ml wody gazowanej, 180g Mąki, 2g proszku do pieczenia, 2g soli.