HUMMUS GRISSINI

Coś lekkiego

Pasta sezamowa tahini

0,025

kg

Grissini

5

szt.

Cieciorka

0,25

kg

Oliwa z oliwek

0,1

l

Natka pietruszki

0,005

kg

Sezam biały

0,005

kg

Papryka wędzona mielona

0,005

kg

Czosnek

0,005

kg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Hummus składniki: 0,2 kg cieciorki; 0,025kg pasty sezamowej tahini; 0,005kg czosnku; 0,07 l oliwy z oliwek. Cieciorkę odsączamy z wody i mieszamy z resztą składników, wszystko blendujemy do uzyskania jednolitej gładkiej masy. 

Tak przygotowany hummus rozcieramy na talerzu w kształcie litery „O”, resztę wkładamy do rękawa i wyciskamy po rantach utworzonego kształtu „O”, tworzymy 4-5 warstw,  tj na zdjęciu. Do środka wrzucamy cieciorkę, dekorujemy, sezamem, natką pietruszki, polewamy oliwą i posypujmey wędzoną papryką. Ciepłe paluszki grissini układamy w około tj na zdjęciu.