Krewetki
10
szt.
Wino białe
0,04
l
Oliwa z oliwek
0,02
l
Masło
0,04
kg
Mąka szymanowska
0,005
kg
Ciabatta (kromki)
4
szt.
Cytryna (ćwiartka)
0,05
kg
Sałata rzymska
0,05
kg
Rukola
0,05
kg
Sos vinegret
0,04
l
Granat
0,02
kg
Rosół
0,05
l
Cebula biała
0,01
kg
Czosnek
0,004
kg
Papryka chilli
0,001
kg
Natka pietruszki
0,04
kg
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebule i czosnek siekamy, smażymy na oliwie, dodajemy krewetki, sól,natkę pietruszki i papryczkę chilli. Po chwili dodajemy wino i rosół, smazymy przez minutę, następnie dodajemy masło obtoczone w mące szymanowskiej, wszystko podsamżamy aż sos się zredukuje. Z cibatty przygotowujemy grzanki. Sałatę rzymską i rukolę mieszamy z sosem vinegret. Gotowe składniki układamy dokładnie tj na zdjęciu.