KREWETKI PO LIGURYJSKU

Dania główne

Krewetki

10

szt.

Wino białe

0,04

l

Oliwa z oliwek

0,02

l

Masło

0,04

kg

Mąka szymanowska

0,005

kg

Ciabatta (kromki)

4

szt.

Cytryna (ćwiartka)

0,05

kg

Sałata rzymska

0,05

kg

Rukola

0,05

kg

Sos vinegret

0,04

l

Granat

0,02

kg

Rosół

0,05

l

Cebula biała

0,01

kg

Czosnek

0,004

kg

Papryka chilli

0,001

kg

Natka pietruszki

0,04

kg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

Cebule i czosnek siekamy, smażymy na oliwie, dodajemy krewetki, sól,natkę pietruszki i papryczkę chilli. Po chwili dodajemy wino i rosół, smazymy przez minutę, następnie dodajemy masło obtoczone w mące szymanowskiej, wszystko podsamżamy aż sos się zredukuje. Z cibatty przygotowujemy grzanki. Sałatę rzymską i rukolę mieszamy z sosem vinegret. Gotowe składniki układamy dokładnie tj na zdjęciu.