LATYNOSKA 200ml

Zupy

Rosół

0,15

l

Kiełbasa chorizo

0,05

kg

Papryka czerwona

0,05

kg

Papryka żółta

0,05

kg

Czosnek

0,001

kg

Jajko

1

szt.

Natka pietruszki

0,005

kg

Ciabatta

1

szt

Ser mozarella fior di late

0,02

kg

Śmietana 30%

0,03

kg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Chorizo i paprykę kroimy w kostkę, czonek tarkujemy na drobnych oczkach. Chorizo podsmażamy na oliwie z oliwek ok 5-7min, dodajemy paprykę. Następnie dodajemy czosnek, wszystko zalewamy bulionem I doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok 4 min.

WYDANIE PORCJI:

Przygotowuejemy jajko w koszulce, wkładamy do talerza, zalewamy przgotowanym bulionem, dodajemy śmietankę. Kromke ciabaty posypujemy serem mozarella I przygotowujemy grzankę, którą wkładamy do zupy.