Rosół
0,15
l
Kiełbasa chorizo
0,05
kg
Papryka czerwona
0,05
kg
Papryka żółta
0,05
kg
Czosnek
0,001
kg
Jajko
1
szt.
Natka pietruszki
0,005
kg
Ciabatta
1
szt
Ser mozarella fior di late
0,02
kg
Śmietana 30%
0,03
kg
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Chorizo i paprykę kroimy w kostkę, czonek tarkujemy na drobnych oczkach. Chorizo podsmażamy na oliwie z oliwek ok 5-7min, dodajemy paprykę. Następnie dodajemy czosnek, wszystko zalewamy bulionem I doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok 4 min.
WYDANIE PORCJI:
Przygotowuejemy jajko w koszulce, wkładamy do talerza, zalewamy przgotowanym bulionem, dodajemy śmietankę. Kromke ciabaty posypujemy serem mozarella I przygotowujemy grzankę, którą wkładamy do zupy.