Biała czekolada
0,8
kg
Masło
0,4
kg
jajka
16
szt.
Orzech laskowy
0,4
kg
Mąka migdałowa
0,2
kg
Cukier
0,4kg
Kakao nesquik
0,07
kg
Mąka pszenna
0,24
kg
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Orzechy laskowe miksujemy w termomix, tak aby zachować małe kawałki orzecha. Masło i białą czekoladę rozpuszczamy w garnku w niskiej temperaturze, cały czas mieszając. Następnie wszytkie suche składniki mieszamy w misce. Pózniej dodajemy jajka i mieszamy mikserem, ważne nie ubijamy. Na końcu dodajemy schłodzoną czekoladę. Gotową masę przelewamy w foremki wysmarowane masłem. Pieczemy w temp.200 stopni przez 10 min.
Sposób podania:
Sos słony karmel 0,02, Gałka lodów 0,05, Ciastko owsiane zmielone w termomix 0,02
Składniki układamy tj na zdjęciu.