LAVA CAKE 

Desery

Biała czekolada

0,8

kg

Masło

0,4

kg

jajka

16

szt.

Orzech laskowy

0,4

kg

Mąka migdałowa

0,2

kg

Cukier

0,4kg

Kakao nesquik

0,07

kg

Mąka pszenna

0,24

kg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Orzechy laskowe miksujemy w termomix, tak aby zachować małe kawałki orzecha. Masło i białą czekoladę rozpuszczamy w garnku w niskiej temperaturze, cały czas mieszając. Następnie wszytkie suche składniki mieszamy w misce. Pózniej dodajemy jajka i mieszamy mikserem, ważne nie ubijamy. Na końcu dodajemy  schłodzoną czekoladę. Gotową masę przelewamy w foremki wysmarowane masłem. Pieczemy w temp.200 stopni przez 10 min.

Sposób podania:

Sos słony karmel 0,02, Gałka lodów 0,05, Ciastko owsiane zmielone w termomix 0,02

Składniki układamy tj na zdjęciu.