Wątróbka z indyka
0,14
kg
Masło
0,02
kg
Olej rzepakowy
0,02
l
Mąka
0,015
kg
Sól
0,001
kg
Pieprz
0,001
kg
Szpinak baby
0,08
kg
Oliwa czosnkowa
0,02
l
Sos malinowy
0,06
l
Nasiona goi
0,015
kg
Bułka burgerowa
0,5
szt
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wątróbkę oprószamy delikatnie mąką i smażymy na maśle i oleju tak aby była chrupiąca, dosmaczamy solą i pieprzem. Szpinak mieszamy z oliwą czosnkową. Bułkę burgerową kroimy na cztery częsci tj na zdjęciu i robimy grzanki.
Szpinak wykładamy na talerzu, następnie układamy wątróbkę, polewamy sosem malinowym i unagi. Wykładamy grzankę tj na zdjęciu.