MALINOWA WĄTRÓBKA 

Sałatki

Wątróbka z indyka

0,14

kg

Masło

0,02

kg

Olej rzepakowy

0,02

l

Mąka

0,015

kg

Sól

0,001

kg

Pieprz

0,001

kg

Szpinak baby

0,08

kg

Oliwa czosnkowa

0,02

l

Sos malinowy

0,06

l

Nasiona goi

0,015

kg

Bułka burgerowa

0,5

szt

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wątróbkę oprószamy delikatnie mąką i smażymy na maśle i oleju tak aby była chrupiąca, dosmaczamy solą i pieprzem. Szpinak mieszamy z oliwą czosnkową. Bułkę burgerową kroimy na cztery częsci tj na zdjęciu i robimy grzanki. 

Szpinak wykładamy na talerzu, następnie układamy wątróbkę, polewamy sosem malinowym i unagi. Wykładamy grzankę tj na zdjęciu.