MULE 

Dania główne

Mule

05 / 1

KG

Czosnek

0,004

KG

Natka Pietruszki

0,01

KG

Masło

0,04 / 0,08

KG

Mąka Szymanowska

0,004 / 0,008

KG

Wino Białe

0,05 / 0,1

L

Rosół

0,05 / 0,1

L

Papryczka Chili

0,001 / 0,002

KG

Cebula Biała

0,02 / 0,04

KG

Pomidory Concase

0,02 / 0,04

KG

Cytryna

1 / 2

Ćwiartka

Kulka Ciasta

1

Szt

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na oliwie z oliwek obsmażamy cebulę, papryczkę chilli, następnie wrzucamy umyte i wypłukane mule, pomidory concase oraz dolewamy białe wino. Czekamy aż mule się otworzą, doprawiamy solą i pieprzem, podlewamy bulionem, dodajemy natkę pietruszki i zaciągamy masłem obtoczonym w mące szymanowskiej.

Dekorujemy ćwiartką cytryny i natką pietruszki.
Podajemy z pieczywem a’la foccacia pokrojoną w paski.

Ważne: W trakcie serwisu podajemy miskę z ciepłą wodą i cytryną, miskę na muszle oraz łyżkę i mały widelczyk.