Mule
05 / 1
KG
Czosnek
0,004
KG
Natka Pietruszki
0,01
KG
Masło
0,04 / 0,08
KG
Mąka Szymanowska
0,004 / 0,008
KG
Wino Białe
0,05 / 0,1
L
Rosół
0,05 / 0,1
L
Papryczka Chili
0,001 / 0,002
KG
Cebula Biała
0,02 / 0,04
KG
Pomidory Concase
0,02 / 0,04
KG
Cytryna
1 / 2
Ćwiartka
Kulka Ciasta
1
Szt
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na oliwie z oliwek obsmażamy cebulę, papryczkę chilli, następnie wrzucamy umyte i wypłukane mule, pomidory concase oraz dolewamy białe wino. Czekamy aż mule się otworzą, doprawiamy solą i pieprzem, podlewamy bulionem, dodajemy natkę pietruszki i zaciągamy masłem obtoczonym w mące szymanowskiej.
Dekorujemy ćwiartką cytryny i natką pietruszki.
Podajemy z pieczywem a’la foccacia pokrojoną w paski.
Ważne: W trakcie serwisu podajemy miskę z ciepłą wodą i cytryną, miskę na muszle oraz łyżkę i mały widelczyk.