NERO DI SEPPIA Z KREWETKAMI

Pasty

MAKARON TAGLIOLINI Z ATRAMENTEM MĄTWY

0,1

kg

OLIWA Z OLIWEK

0,01

l

KREWETKI

4

szt.

POMIDORY CONCASE

0,04

kg

WINO BIAŁE

0,04

l

ROSÓŁ

0,04

kg

CEBULA

0,01

kg

CZOSNEK

0,004

kg

PAPRYCZKA CHILLI

0,001

kg

NATKA PIETRUSZKI

0,005

kg

MASŁO

0,02

kg

MĄKA SZYMANOWSKA

0,005

kg

RUKOLA

0,005

kg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W osolonej wodzie gotujemy makaron na al’dente. Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek, pomidory concase oraz krewetki. Podlewamy wino białe, redukujemy i dodajemy makaron z bulionem i natką pietruszki. Na koniec zagęszczamy masłem z mąką. Po przełożeniu na talerz dekorujemy rukolą.