MAKARON TAGLIOLINI Z ATRAMENTEM MĄTWY
0,1
kg
OLIWA Z OLIWEK
0,01
l
KREWETKI
4
szt.
POMIDORY CONCASE
0,04
kg
WINO BIAŁE
0,04
l
ROSÓŁ
0,04
kg
CEBULA
0,01
kg
CZOSNEK
0,004
kg
PAPRYCZKA CHILLI
0,001
kg
NATKA PIETRUSZKI
0,005
kg
MASŁO
0,02
kg
MĄKA SZYMANOWSKA
0,005
kg
RUKOLA
0,005
kg
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W osolonej wodzie gotujemy makaron na al’dente. Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek, pomidory concase oraz krewetki. Podlewamy wino białe, redukujemy i dodajemy makaron z bulionem i natką pietruszki. Na koniec zagęszczamy masłem z mąką. Po przełożeniu na talerz dekorujemy rukolą.