RISOTTO AI GAMBERI TOMATO

Dania główne

ryż arborio (gotowany 3 min)

0,2

kg

sos z pancerzy krewetek

0,06

kg

cebula

0,02

kg

concase

0,05

kg

krewetki

3

szt

parmezan

0,04

kg

masło

0,1

kg

rosół

0,2

litr

czosnek

0,004

kg

opalone pomidorki koktajlowe

0,01

kg

bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania:

Cebule pokrojoną w kostke, cosnek I concase smażymy na oleju, następnie dokładamy ugotowany ryź i bulion w ilości 0,1ml. chwilę gotujemy dokładamy krewetki. Jak odparuje reszta bulionu dokładamy masło. Czekamy aż się rozpuści I serwyjemy tj na zdjęciu. Pomidorki do dekoracji opalamy.

Sos z pancerzy krewetek:

Pancerz z krewetek0,6Kg
Masło0,2Kg
olej0,2L

Sposób przygotowania:

Pancerze poddusić w mieszance tłuszczów przez 10-15 min na średnim ogniu, nastepnie zmiksować w termomiksie i przecedzić tłuszcz przez sito.