ryż arborio (gotowany 3 min)
0,2
kg
sos z pancerzy krewetek
0,06
kg
cebula
0,02
kg
concase
0,05
kg
krewetki
3
szt
parmezan
0,04
kg
masło
0,1
kg
rosół
0,2
litr
czosnek
0,004
kg
opalone pomidorki koktajlowe
0,01
kg
bazylia do dekoracji
Sposób przygotowania:
Cebule pokrojoną w kostke, cosnek I concase smażymy na oleju, następnie dokładamy ugotowany ryź i bulion w ilości 0,1ml. chwilę gotujemy dokładamy krewetki. Jak odparuje reszta bulionu dokładamy masło. Czekamy aż się rozpuści I serwyjemy tj na zdjęciu. Pomidorki do dekoracji opalamy.
Sos z pancerzy krewetek:
Pancerz z krewetek | 0,6 | Kg |
Masło | 0,2 | Kg |
olej | 0,2 | L |
Sposób przygotowania:
Pancerze poddusić w mieszance tłuszczów przez 10-15 min na średnim ogniu, nastepnie zmiksować w termomiksie i przecedzić tłuszcz przez sito.