SADZONE PO MAROKAŃSKU

Śniadania

Jajka

2

kg

Masło

0,03

kg

Chleb ( 1 kromka

0,08

kg

Olej

0,04

kg

Przyprawa dukach

0,02

kg

Awokado

0,06

kg

Rukola

0,005

kg

Sól

0,002

kg

Pieprz

0,005

kg

Hummus

0,120

kg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Na patelni rozgrzej masło klarowane i dodaj Dukkah, smaż przez 1 minutę.
  2. W osobnej patelni rozgrzej olej i usmaż jajka na miękko.
  3. Na talerzu ułóż hummus i rozsmaruj go na połowie talerza.
  4. Na drugiej połowie ułóż kawałki awokado i kromkę chleba.
  5. Na Kromce ułóż jajka sadzone.
  6. Polej wszystko wcześniej przygotowanym sosem.
  7. Na koniec udekoruj rukolą.