Ser kozi
0,1
kg
Bułka burgerowa
0,5
szt
Figa (1 szt)
0,1
kg
Roszponka
0,04
kg
Rucola
0,02
kg
Botwina
0,04
kg
Orzech laskowy prażony
0,01
kg
Sos cytrynowy
0,05
kg
Cukier brązowy
0,01
kg
Wino białe
0,01
l
Oliwa z oliwek
0,02
l
Sos winny do figi
0,04
l
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Figę nakrajamy na 4 części. Na patelni rozgrzewamy białe wino, dodajemy brązowy cukier i karmelizujemy figę. Rukolę, roszponkę, botwinę mieszamy z sosem cytrynowym i oliwą. Z długiej bułki burgerowej robimy trzy grzanki. Plaster sera koziego podpiekamy w piecu.
Przygotowane składniki układamy dokładnie tj na zdjęciu, figę polewamy ciepłym sosem winnym