Filet z łososia
0,12
Sos sojowy
0,02
Sezam biały
0,012
Sezam czarny
0,08
Rukola
0,04
Sałata rzymska
0,04
Sos vinegret
0,04
Pomidorki koktajlowe (3 szt)
0,015
Papryka czerowona
0,02
Mango
0,03
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Filet z łososia marynujemy w sosie sojowym. Następnie obtaczamy w sezamie i pieczemy w piecu w tem.190 stopni ok.11-12 min. W międzyczasie mieszamy rukolę, roszponkę i sałatę rzymską z sosem vinegret. Paprykę i mango kroimy w cienkie paski, pomidorki koktajlowe przekrajamy na pół. Mieszankę sałat wykładamy na talerz, posypujemy pokrojoną papryką, mango i pomidorkami koktajlowymi. Na końcu układamy, upieczonego łososia.