udziec cielęcy (3 plastry)
0,180
kg
szałwia listki
3
szt
speck (1,5plastra)
0,021
kg
porcja sosu
0,07
litr
ziemniaki młode
0,120
kg
koper do dekoracji
3
szt
Sposób przygotowania:
Cielęcine kroimy w plastry, układamy na niej po listku szałwi i rozbijamy tłuczkiem, następnie dokładamy nakażdy kotlecik po pół plastra speck i znowu rozbijamy tłuczkiem. Tak przygotowaną cielęcine podsmażamy na patelni na złoty kolor I wrzucamy do sosu, serwujemy tj. na zdjęciu
Sos:
Frizzante | 0,15 | L |
Proseco | 0,15 | L |
Rosół | 0,1 | L |
kapary | 0,01 | Kg |
Masło | 0,120 | Kg |
Mąka szymanowska | 0,015 | Kg |
Sposób przygotowania:
KAPARY POSMAŻAMY NA MAŚLE, DODAJEMY ALKOHOL, REDUKUJEMY 0 1/2 , DOLEWAMY ROSÓŁ, ZAGĘSZCZAMY MĄKĄ.