SALTIMBOCCA ALA ROMANA

Dania główne

udziec cielęcy (3 plastry)

0,180

kg

szałwia listki

3

szt

speck (1,5plastra)

0,021

kg

porcja sosu

0,07

litr

ziemniaki młode

0,120

kg

koper do dekoracji

3

szt

Sposób przygotowania:

Cielęcine kroimy w plastry, układamy na niej po listku szałwi i rozbijamy tłuczkiem, następnie dokładamy nakażdy kotlecik po pół plastra speck i znowu rozbijamy tłuczkiem. Tak przygotowaną cielęcine podsmażamy na patelni na złoty kolor I wrzucamy do sosu, serwujemy tj. na zdjęciu

Sos:

Frizzante0,15L
Proseco0,15L
Rosół0,1L
kapary0,01Kg
Masło0,120Kg
Mąka szymanowska0,015Kg

Sposób przygotowania:

KAPARY POSMAŻAMY NA MAŚLE, DODAJEMY ALKOHOL, REDUKUJEMY 0 1/2 , DOLEWAMY ROSÓŁ, ZAGĘSZCZAMY MĄKĄ.