Tatar z Łososia – Święta

Święta 2023

Cukinia

0,01

kg

czosnek

0,001

kg

Cukier

0,03

kg

kawior czarny

0,002

kg

kiełki groszku

0,001

kg

Łosoś św

0,09

kg

Majonez

0,01

kg

ocet jabłkowy

0,01

kg

ogórek św - bez skórki

0,003

kg

oliwa

0,001

kg

papryczka chilli

0,0010

kg

pasta miso

0,0020

kg

pieprz czarny mielony

0,001

kg

sezam czarny

0,0010

kg

sos sojowy

0,002

litra

sól

0,001

kg

Woda do zalewy

1

litr

  • Robimy octową zalewę woda, cukier, ocet, czosnek, sol i pieprz
  • marynujemy 24h cukinie ktora trzeba pokroić wzdłuż na mandolinie
  • łososia oczyszczamy i kroimy w brunoise, dodajemy sezam sol pieprz, sos sojowy i oliwę
  • doprawiamy do smaku
  • na folii układamy wzdłuż osuszoną cukinię, na to tatara i zawijamy jak na zdjęciu
  • serwis jak ze zdjęcia