TOSKAŃSKI KREM POMIDOROWY 30L

Zupy

Marchew

2

kg

Pietruszka

2

kg

Por

0,5

kg

Seler naciowy

1

szt.

Czosnek

0,4

kg

Cebula

2,5

kg

Bazylia świeża

3

doniczka

Cukier puder

0,6

kg

Pomidory pellatti stiranese

10

kg

Oliwa z oliwek

1

l

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Warzywa obieramy, kroimy i obsmażamy w garnku na oliwie z oliwek. Jak warzywa się zrumienią dodajemy wodę, po chwili dorzucamy pomidory pellati, następnie jak zupa się zagotuje blendujemy ją, dodajemy cukier puder, bazylie i doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec przeganiamy zupę przez sito.

WYDANIE PORCJI  2OOML – DODAJEMY PESTO BAZYLIOWE 0,05 KG I ŚMIETANKĘ 30% 0,03L