Chałka 2 kromki
0,013
kg
Gruszka
0,12
kg
Granat
0,01
kg
Pomarańcza
0,04
kg
Ser mascarpone
0,015
kg
Kandyzowana skórka pomarańczy
0,005
kg
Syrop klonowy
0,02
l
Orzech laskowy
0,03
kg
Jajko
1
szt.
Miód
0,01
kg
Mleko
0,05
l
Śmietanka 36 %
0,03
l
Masło
0,03
kg
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Chałkę kroimy na 2 kromki grubości 2 cm. Roztrzepujemy jajko ze śmietanką i mlekiem, obtaczamy chałkę. Smażymy na maśle z obydwu stron na złoty kolor, układamy na talerzu. Gruszkę kroimy na ćwiartki i grillujemy. Wszystkie składniki układamy tj na zdjęcia, całośc wykańczamy syropem klonowym.