TOSTY PASIBRZUCHA

Śniadania

Chałka 2 kromki

0,013

kg

Gruszka

0,12

kg

Granat

0,01

kg

Pomarańcza

0,04

kg

Ser mascarpone

0,015

kg

Kandyzowana skórka pomarańczy

0,005

kg

Syrop klonowy

0,02

l

Orzech laskowy

0,03

kg

Jajko

1

szt.

Miód

0,01

kg

Mleko

0,05

l

Śmietanka 36 %

0,03

l

Masło

0,03

kg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Chałkę kroimy na 2 kromki grubości 2 cm. Roztrzepujemy jajko ze śmietanką i mlekiem, obtaczamy chałkę. Smażymy na maśle z obydwu stron na złoty kolor, układamy na talerzu. Gruszkę kroimy na ćwiartki i grillujemy. Wszystkie składniki układamy tj na zdjęcia, całośc wykańczamy syropem klonowym.